5 ceaiuri de plante pentru un somn odihnitor

5 ceaiuri de plante pentru un somn odihnitor

Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Pe lângă gust și aromă, acesta are și propietăți benefice, asigurându-ți un somn mai bun. 

Unele ingrediente din ceaiuri au un efect sedativ, în timp ce altele reduc stresul și anxietatea. Cu toate acestea, ceaiurile au efecte ușoare, iar reacția personală depinde de intensitatea problemelor legate de somn, cât și de activitățile zilnice. Dacă, totuși, preferi să bei un ceai seara și vrei să te bucuri de un somn de calitate, încearcă următoarele ceaiuri de plante:

  1. Ceai de mentă

Ceaiul de mentă are un efect anti stres. Băut înainte de culcare, acesta relaxează corpul și ajută la inducerea stării de somn. Totodată, este bogat în fosfor, vitamina B și calciu, de aceea diminuează simptomele legate de anxietate și stres, stimulând sistemul imunitar. De asemenea, este eficient pentru îmbunătățirea digestiei și ameliorarea afecțiunilor digestive. 

  1. Ceai de mușețel

Mușețelul face minuni atunci când este vorba de probleme cu somnul. Acesta are un efect antispasmodic,antibacterian şi antiinflamator. Ceaiul de mușețel acționează ca un tranchilizant ușor, relaxând nervii și mușchii. Totodată, elimină stările de anxietate, dar și cele depresive. Astfel, îți asigură mai multă calmitate și un somn mai bun. 

Te confrunți cu insomnie? Apelează la un specialist! Gratuit. Confidențial. Aproape.

  1. Ceai de valeriană

Simți palpitații, stări de nervozitate și neliniște? Ceaiul de valeriană este un remediu excelent pentru a te relaxa. Rădăcina de valeriană poate îmbunătăți calitatea somnului, te ajută să adormi mai repede, să dormi mai bine și să nu te trezești noaptea prea des. Acesta nu trebuie consumat o perioadă îndelungată, deoarece provoacă dependență.  

  1. Ceai de lavandă 

Lavanda este folosită pe larg pentru relaxare, ameliorarea stresului și inducerea somnului. Ceaiul de lavandă te ajută nu doar să adormi mai repede, ci și să ai un somn mai liniștit. De asemenea, lavanda poate reduce anxietatea și poate îmbunătăți calitatea somnului la persoanele cu tulburări de anxietate.

  1. Ceai de floarea pasiunii 

Bucură-te de o stare de bine cu ceaiul de floarea pasiunii. Acesta relaxează sistemul nervos, îmbunătățește calitatea somnului și reduce activitatea celulelor creierului. Produsul este util pentru persoanele cu gânduri anxioase, calmând atât mintea, cât și activitatea unor organe interne. Ceaiul de floarea pasiunii te va ajuta să ai un somn plăcut și liniștit. 

Dacă, totuși, insomnia continuă, fiind însoțită de energie redusă, probleme de concentrare sau amețeală, atunci apelează un specialist în apropiere de tine! Iar dacă observi că cineva drag are semne îngrijorătoare, recomandă-i să apeleze un specialist! Gratuit. Confidențial. Aproape.